Sheet Masks 101

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 1 σχόλια
Οι sheet masks έχουν μπει τον τελευταίο καιρό για τα καλά στη ρουτίνα περιποίησης μας και στη ζωή μας γενικότερα. Όλοι μιλάνε γι' αυτές και όλοι τις χρησιμοποιούν. Ας δούμε τι περισσότερα μπορούμε να μάθουμε γι' αυτές.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το τι είναι μια sheet mask. Όπως λέει και το όνομά της πρόκειται για μια υφασμάτινη μάσκα, η οποία είναι εμποτισμένη με serum και την τοποθετούμε πάνω στο πρόσωπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις η μάσκα έχει σχεδιαστεί για να ενυδατώσει την επιδερμίδα προσφέροντας ταυτόχρονα και άλλα οφέλη όπως λάμψη, χαλάρωση, αντιγήρανση αλλά ορισμένες φορές και έλεγχο της λιπαρότητας. Ουσιαστικά χρησιμοποιούμε μια sheet mask όταν θέλουμε να έχουμε ένα γρήγορο και εντατικό αποτέλεσμα ενυδάτωσης (κυρίως) με εύκολο αλλά και οικονομικό τρόπο. 
Πως χρησιμοποιούμε τώρα μια sheet mask. Καταρχάς καθαρίζουμε το πρόσωπό μας όπως θα κάναμε και με μια οποιαδήποτε μάσκα. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη συσκευασία, παίρνουμε τη μάσκα και την απλώνουμε στο πρόσωπό μας. Χαλαρώνουμε και δείχνουμε σαν φάντασμα (χι χι!) για περίπου 15-20 λεπτά ή όσο λένε οι οδηγίες και μετά την αφαιρούμε. Κάνουμε μασάζ με το serum της μάσκας που δεν έχει απορροφηθεί από το πρόσωπό μας και μετά συνεχίζουμε κανονικά την ρουτίνα περιποίησης μας. 


Σε ένα ιδανικό κόσμο θα χρησιμοποιούσαμε μια sheet mask κάθε μέρα. Δυστυχώς όμως αυτό δε γίνεται, κυρίως λόγω κόστους θα έλεγα. Επομένως, κατά τη γνώμη μου 2 με 3 φορές την εβδομάδα ή όποτε την έχουμε ανάγκη μπορούμε να χρησιμοποιούμε μια sheet mask
Το θετικό τους είναι ότι ότι βλέπεις άμεσα αποτελέσματα από τη χρήση τους. Το δέρμα δείχνει και είναι πιο ενυδατωμένο αλλά και πιο φωτεινό. 
Οι sheet mask ταιριάζουν σε όλους. Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες σας, θα βρείτε σίγουρα μια sheet mask που θα σας ταιριάζει. Λόγω και της ευκολίας στη χρήση τους μπορείτε ανά πάσα στιγμή και όπου και αν βρίσκεστε να τη χρησιμοποιήσετε. Για μένα είναι ιδανικές για να τις παίρνω μαζί μου σε ταξίδια καθώς δεν πιάνουν χώρο και είναι και γρήγορες. 


Υπάρχει άραγε κάτι αρνητικό για τις sheet masks; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το σχήμα τους πολλές φορές δεν ταιριάζει στο πρόσωπό μου και μπορεί να με δυσκολέψει λίγο στην εφαρμογή. Άλλο ένα θα έλεγα πως είναι η τιμή τους καθώς για μάσκα μιας χρήσης δεν είναι και τόσο οικονομική. 

Από όλες τις sheet masks που κυκλοφορούν έχω δοκιμάσει μόνο αυτές των Sephora και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμά τους μου αρέσει.  Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τις κορεάτικες sheet masks αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να δοκιμάσω. Που θα πάει όμως...

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά



1 σχόλια:

  • Angierzz είπε...

    Πάρα πολύ ενδιαφέρον και ενημερωτικό post, θέλω κι εγώ να τις δοκιμάσω κάποια στιγμή.

    Φιλάκια ♥

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB