DIY Face Masks

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 0 σχόλια
Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία για να αποκτήσουμε καθαρό και λαμπερό δέρμα. Τώρα αν αυτό είναι κάτι που κάποιος το θέλει, τότε δικαίωμά του. Υπάρχουν πολλά φυσικά συστατικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα σε super market, τα οποία μπορούν να κάνουν θαύματα σε μια diy μάσκα προσώπου. 


Ανακατέψτε και ετοιμάστε τη δική σας μάσκα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες του δικού σας δέρματος, χρησιμοποιώντας υλικά και ιδέες από παρακάτω.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες και βιταμίνες A, B, C και Ε. Είναι ένα πολύ καλό συστατικό για να χρησιμοποιηθεί σε ενυδατικές μάσκες για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι επίσης καλό και σε μάσκες για αντιγήρανση και επιπλέον μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση των καφέ κηλίδων. Διαθέτει επίσης θεραπευτικές και επουλωτικές ιδιότητες και έτσι μπορεί να βοηθήσει σε εγκαύματα από τον ήλιο και να αφήσει το δέρμα σαν αυτό ενός μωρού. 
Ζουλήξτε το και κάντε το ένα ωραίο πούρε πριν το χρησιμοποιήσετε στις όποιες μάσκες σας.

Αυγό - Ασπράδια αυγού
Τα χτυπημένα ασπράδια αυγών αποτελούν μια καλή προσθήκη στις μάσκες σας αν αναζητάτε μείωση των πόρων και προσωρινή σύσφιξη του δέρματος. Επιπλέον περιέχουν πρωτεΐνη που ενισχύει την επιδιόρθωση και ανάπτυξη των ιστών του δέρματος. Σε γενικές γραμμές το αυγό έχει στυπτική, συσφικτική, αναπλαστική και θρεπτική δράση στην επιδερμίδα. 

Μπανάνα
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε ποτάσιο και αντιοξειδωτικά και είναι καλές για την ενυδάτωση της επιδερμίδας καθώς και για τον έλεγχο της λιπαρότητας αλλά και την ακμή. Είναι επίσης ένα πολύ καλό φυσικό αντιγηραντικό συστατικό. 
Ζουλήξτε τις και κάντε τις ένα ωραίο πούρε πριν τις χρησιμοποιήσετε στις όποιες μάσκες σας.



Μέλι
Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά γι' αυτό και είναι ιδανικό για επιδερμίδες με τάση ακμής. Επιπλέον το μέλι σαν συστατικό προσθέτει έξτρα ενυδάτωση και καθαρίζει τους πόρους. Το μέλι συνιστάται κυρίως για αφυδατωμένα και ξηρά δέρματα, αλλά και για την αναζωογόνηση και τη διατήρηση της υγείας κάθε τύπου δέρματος. 

Λεμόνι
Τα φυσικά οξέα στο χυμό λεμονιού βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος, χαρίζοντας πιο λαμπερή επιδερμίδα με λιγότερα μαύρα σημάδια και πιο ομοιόμορφο τόνο. Σε συνδυασμό με το μέλι αποτελεί θεραπεία κατά της ακμής.

Μηλόξιδο
Το μηλόξιδο λειτουργεί πολύ καλά σε μάσκες αποτοξίνωσης (detox). Είναι ιδανικό για απολέπιση και εξισορρόπηση του ph του δέρματος. Λειτουργεί εξίσου καλά και σαν toner, όπου μια κουταλιά είναι αρκετή.

Μάνγκο
Πλούσια σε βιταμίνες Α και C αλλά και σε β-καροτένιο, τα μάνγκο είναι καλά για τη μείωση των καφλε κηλίδων αλλά και για πιο φωτεινό δέρμα.
Ζουλήξτε το και κάντε το ένα ωραίο πούρε πριν το χρησιμοποιήσετε στις όποιες μάσκες σας.



Ας δούμε όμως και πως μπορούμε να φτιάξουμε λίγες μάσκες προσώπου με κάποια από τα παραπάνω συστατικά.

Μάσκα με λεμόνι και αβοκάντο
Θρέφει την επιδερμίδα και ενδυναμώνει τη φυσική άμυνα του δέρματος.
Ανακατεύουμε 7 σταγόνες χυμό λεμονιού και 1 κ.σ. αβοκάντο (λιωμένο σαν πουρέ) μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και την αφήνουμε για 15' πριν την ξεπλύνουμε.

Μάσκα με μέλι, γιαούρτι και πορτοκάλι
Μια πολυβιταμινούχα και αναζωογονητική μάσκα λάμψης.
Ανακατεύουμε 2 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλάκι γιαούρτι κ 1κουταλάκι χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και την αφήνουμε για 20' πριν την ξεπλύνουμε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με μπανάνα, καρότο και λεμόνι
Ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, επουλώνει τις ρυτίδες, λευκαίνει τις καφέ κηλίδες από τον ήλιο.
Ανακατεύουμε 1κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα, 1 κουταλάκι ζωμό καρότου και 10 σταγόνες χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και την αφήνουμε για 20' πριν την ξεπλύνουμε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με πεπόνι, μέλι και αβοκάντο
Είναι θρεπτική, ενυδατική, καταπραϋντική και ιδανική για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες.
Ανακατεύουμε 1 κουταλιά πολτό πεπονιού, 1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι και 1/2 κουταλάκι λάδι αβοκάντο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και την αφήνουμε για 15' πριν την ξεπλύνουμε με χλιαρό νερό.

Μάσκα με αυγό, μέλι, λεμόνι και πορτοκάλι
Αναπλάθει γρήγορα τα σημάδια ακμής και τις ουλές.
Χτυπάμε καλά το ασπράδι από 1 αυγό και προσθέτουμε σιγά σιγά 1 κουταλάκι ζεστό θυμαρίσιο μέλι και 3 σταγόνες αιθέρια έλαια λεμονιού και πορτοκαλιού αντίστοιχα. Απλώνουμε τη μάσκα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και την αφήνουμε για 20' πριν την ξεπλύνουμε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια ενυδατώνουμε. Συνιστάται να χρησιμοποιείται 1 φορά την εβδομάδα και την επόμενη μέρα επιβάλλεται το αντηλιακό μας.

Μάσκα με μπανάνα και αβοκάντο
Ανακουφίζει από την αίσθηση τραβήγματος, σταματάει το ξεφλούδισμα και είναι ιδανική για ξηρές επιδερμίδες.
Ανακατεύουμε 1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα και 1 κουταλάκι πολτό από αβοκάντο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε τη μάσκα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και την αφήνουμε για 20' πριν την ξεπλύνουμε με χλιαρό νερό.


Φυσικά οι επιλογές υλικών και συνταγών είναι απεριόριστες και δεν μπορούν να καλυφθούν εδώ. θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας αλλά και εντυπώσεις.


Σημείωση:
Όλες οι συνταγές για μάσκες προσώπου είναι από το βιβλίο "Τι γεύση έχουν τα καλλυντικά σου;" της Δήμητρα Γουλά, όπου θα βρείτε πάρα πολλές άλλες επιλογές.

Ραντεβού στο επόμενο post.


Φιλιά!!
Αθηνά


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB