Η αλήθεια για την απολέπιση

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015 0 σχόλια
Κάνουμε απολέπιση για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, να αποκτήσουμε ομοιόμορφη επιδερμίδα και να καθαρίσουμε τους φραγμένους πόρους. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας ξέρουμε το λόγο που έχουμε εντάξει την απολέπιση στη ρουτίνα μας αλλά δεν είμαστε και απόλυτα σίγουροι για την επίδραση που έχει στην επιδερμίδα μας.


Η απολέπιση είναι ένα απαραίτητο μέρος μιας σωστής ρουτίνας περιποίησης και πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος του καθενός. 
Τα απολεπιστικά έχουν συνήθως τη μορφή κόκκων (βασισμένα στη ζάχαρη, την άμμο ή το αλάτι) που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, τα οποία βρίσκονται στα επάνω στρώματα του δέρματος. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι αν ένα απολεπιστικό δεν έχει κάποιου είδους κόκκους, δεν έχει και τα κατάλληλα αποτελέσματα. Σωστό; Μάλλον λάθος! Η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο απολεπιστικό μπορεί να κάνει στο δέρμα περισσότερο κακό. 

Το πάνω μέρος του δέρματος, γνωστό ως επιδερμίδα, αποτελείται από πέντε στρώματα κυττάρων. Το πάνω μέρος αποτελείται εξολοκλήρου από νεκρά κύτταρα, τα οποία απομακρύνονται συνεχώς για να κάνουν χώρο για νέα κύτταρα. Αυτό το πάνω στρώμα είναι εκεί για να προστατεύει τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Όταν χρησιμοποιούμε απολεπιστικά με κόκκους, αφαιρούμε το προστατευτικό στρώμα της επιδερμίδας και αφήνουμε τα βαθύτερα στρώματα εκτεθειμένα. Αποτέλεσμα είναι το δέρμα μας να αφυδατώνεται και να εκτίθεται σε βακτήρια, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και σπυράκια. Το δέρμα μας είναι ένα έξυπνο όργανο και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Εμείς χρειάζεται απλά να το βοηθήσουμε να λειτουργήσει καλύτερα.


Επομένως, τι είδους απολεπιστικά πρέπει να χρησιμοποιούμε; Πιστεύω ότι όταν έχουμε να κάνουμε με το δέρμα μας, θα πρέπει να ισχύει ο κανόνας όσο πιο απαλό γίνεται. Αν πάλι προτιμάτε το απολεπιστικό σας να έχει κάποιο είδος κόκκων, μια πολύ καλή επιλογή είναι τα jojoba beans, τα οποία θα είναι πολύ απαλά με το δέρμα και δεν θα το γδέρνουν.

Το τελευταίο διάστημα, όλοι μιλάνε για τα exfoliating toners και η αλήθεια είναι ότι αυτά είναι το μέλλον της απολέπισης. Toner όπως το Pixi Glow Tonic ή το Clarins Exfoliating & Brightwning Toner περιέχουν συστατικά όπως Σαλικυλικό οξύ, Tamarin ή και Λακτικό οξύ, τα οποία θα απομακρύνουν φυσικά όλα τα νεκρά κύτταρα χωρίς να ξηραίνουν το δέρμα.

Διατηρώντας τα πολλαπλά στρώματα του δέρματος ακέραια και ενυδατωμένα θα οδηγήσουν σε ένα δέρμα υγιές, ενυδατωμένο και ισορροπημένο, γι' αυτό σκεφτείτε το πολύ καλά την επόμενη φορά που θα απλώσετε το χέρι σας για να πιάσετε εκείνο το super δυνατό scrub προσώπου.

Ραντεβού στο επόμενο post

Φιλιά!!
Αθηνά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB