Fresh Ginger for Beauty

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 0 σχόλια
Πολλές φορές μπορεί να βρούμε προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την περιποίησή μας, εκεί που δεν το περιμένουμε. Ένα από αυτά τα μέρη είναι και το ψυγείο μας και ένα από αυτά τα προϊόντα είναι το φρέσκο ginger, μια πικάντικη ρίζα που χρησιμοποιείται στο φαγητό, στο νερό αλλά και στο ντουζ (βλ.showergels κλπ).


Το φρέσκο ginger είναι πολύ καλό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Καταναλώνοντας το είτε σε φαγητό είτε σε τσάι, μπορούμε να προστατέψουμε το δέρμα μας από την πρόωρη γήρανση και να μειώσουμε τις συνέπειες του περιβάλλοντος και κυρίως της ρύπανσης στην επιδερμίδα μας. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές στο δέρμα, στις αρθρώσεις ή και στο στομάχι. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το φρέσκο ginger τοπικά, κυρίως για να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών φυσικά αλλά ακόμα και στο πρόσωπο κατά περίπτωση. 


Μια από τις κύριες χρήσεις του ginger είναι στα μαλλιά και ιδιαίτερα στην τόνωση τους ώστε να είναι πιο υγιή και να μακρύνουν πιο γρήγορα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξύσετε λίγο ginger, να το τρίψετε σε όλο το κεφάλι και να το αφήσετε για περίπου μισή ώρα να δράσει πριν λουστείτε όπως συνήθως. Αντί να το ξύσετε μπορείτε να το κόψετε σε μικρά κομμάτια και να κάνετε την ίδια διαδικασία. Απλά όταν είναι τριμμένο έχει περισσότερη υγρασία και είναι πιο εύκολο για τους χυμούς του να ενεργήσουν καλύτερα. Στην αρχή θα νιώσετε ένα μικρό τσούξιμο και θα σας πλημμυρίσει το γλυκό αλλά και πικάντικο άρωμα του ginger, χωρίς βέβαια να είναι κάτι επώδυνο ή αποπνικτικό. 

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται φυσικά και λίγη επιστήμη. Το φρέσκο ginger ενισχύει την κυκλοφορία και έτσι όταν απλώνεται τοπικά μπορεί προσωρινά να αυξήσει τη ροή του αίματος (και στην περίπτωση των μαλλιών να ενισχύσει την ανάπτυξή τους). Εννοείται πως δε θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Για όλα αυτά χρειάζεται να έχουμε πάντα υπομονή αλλά κυρίως επιμονή για να δούμε αποτελέσματα. 

Ακόμα και το τσάι με ginger βοηθάει τον οργανισμό καθώς μας παρέχει μια πλούσια  δόση από μαγνήσιο και ποτάσιο που βοηθούν ώστε να έχουμε δυνατά και υγιή μαλλιά αλλά και πιο καθαρό δέρμα χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες. 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που πολλές εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν το ginger στα προϊόντα τους, είτε πρόκειται για σαμπουάν, προϊόντα σώματος αλλά και κρέμες ή μάσκες προσώπου.

Άσχετο αλλά το φρέσκο ginger, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εγκαύματα καθώς βοηθάει στη φυσική επούλωση, ηρεμεί το κάψιμο και μειώνει και τον πόνο. 

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB