Beauty Tips #2

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 0 σχόλια
Σήμερα θα ασχοληθούμε με κάποια μικρά tips τα οποία βρίσκω αρκετά χρήσιμα και πάνω από όλα εύκολα εφαρμόσιμα.



Θα προσπαθήσω να τα χωρίσω σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος τους για να είναι πιο μαζεμένα.

Hair Care Tips
- Ξανθιές προσοχή: Το καθαρό argan oil περιέχει καροτένιο (carotenes) - αυτό που κάνει τα καρότα πορτοκαλί - , και μπορεί να βάψει (stain) τα μαλλιά σας. Είναι προσωρινό, αλλά χρειάζεται μερικά λουσίματα για να φύγει. Αν αγαπάτε το λαμπερό αποτέλεσμα του αργανέλαιου, αλλάξτε το με ένα  άλλο διάφανο έλαιο.

Lip Care Tips
- Κραγιόν σε γήινους τόνους: Αν έχουμε πολύ λευκή επιδερμίδα τότε επιλέγουμε μπεζ κραγιόν που έχουν ροζ υποτόνους (pink nude). Για πιο σκούρο δέρμα, τότε επιλέγουμε μπεζ με μπρονζέ ή μελί.

Nail Care Tips
- Nude nails: Παρατηρείστε τον τόνο της επιδερμίδας στην άκρη των νυχιών. Εάν τείνει στο ροζ επιλέγουμε μπεζ - ροζ ή μπεζ - γκρι βερνίκι. Αν είναι πιο κοντά στο μπεζ, τότε επιλέγω καμηλό ή καφετί.
- Για να αποκτήσετε το απόλυτο, περιποιημένο και φυσικό μανικιούρ χωρίς να χρησιμοποιήσετε βερνίκι νυχιών, απλώστε cuticle oil και κάντε απαλό μασάζ. Θα αποκτήσετε λεία νύχια με μια όμορφη λάμψη.

Miscellaneous Tips
- Όταν βάζετε άρωμα προτιμήσετε να ακουμπάτε απαλά τους καρπούς σας μεταξύ τους παρά να τους τρίβετε, Το τρίψιμο "διαλύει" τις νότες του αρώματος και αλλοιώνει το άρωμα.
- Φοράτε γυαλιά; Να φροντίζετε να καθαρίζεται πολύ συχνά το σκελετό τους ώστε να εμποδίζεται το φράξιμο των πόρων γύρω από τα μάτια και τη μύτη.
- Μπορείτε να ελέγξετε κατά πόσο μια πούδρα σε ελεύθερη μορφή είναι ή όχι αδιάβροχη με τον εξής τρόπο: Αδειάστε ένα κουταλάκι του γλυκού πούδρα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν η πούδρα σχηματίσει ένα στρώμα στην επιφάνεια του νερού, τότε είναι αδιάβροχη. Αν βυθιστεί τότε δεν είναι. 
- Για το ξύρισμα των ποδιών σας, μπορείτε αντί για αφρό ή σαπούνι να χρησιμοποιείτε και conditioner μαλλιών.

Eye Care / Eye Makeup / Eyebrows Tips
- Όταν βγάζετε τα φρύδια σας με το τσιμπιδάκι, να προσέχετε ώστε να αφαιρείτε τρίχες ανάμεσα στα φρύδια αλλά ποτέ πάνω από τα φρύδια.
- Πάντα να χτενίζετε τα φρύδια σας προς τα πάνω και προς τα έξω

Skincare Tips
- Να διατηρείτε το πρόσωπό σας καθαρό! Να το πλένετε δύο φορές την ημέρα με ένα απαλό σαπούνι και ζεστό νερό. Τότε είναι και η ευκαιρία για ένα απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για το πρόσωπο.

Beauty Food Tips
- Να τρώτε 2-3 μερίδες φρούτων καθημερινά. Μισή κούπα με κομμένα φρούτα αντιστοιχεί σε μια μερίδα.
- Να προσέχετε τη διατροφή σας! Τα λιπαρά, τηγανητά κτλ φαγητά, μπορούν να οδηγήσουν σε πιο λιπαρή επιδερμίδα και τριχωτό κεφαλής.


Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB