Chanel Les Temps Essentiels

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 0 σχόλια
Δεν πρόκειται για νέα σειρά skincare της Chanel καθώς έκανε δυναμικά την εμφάνισή της πριν από περίπου δύο χρόνια. Δεν τη δοκίμασα αμέσως γιατί δίσταζα λόγω τιμής. Ένα χρόνο πριν περίπου χαζεύοντας στα Duty Free δεν άντεξα και ενέδωσα. Από τότε έχει μπει στη ρουτίνα περιποίησής μου και μου αρέσει πολύ.


Η σειρά Les Temps Essentiels χαρίζει στο δέρμα υπέροχη λάμψη που διαρκεί όλο το 24ωρο. 
Σύμφωνα με την εταιρεία: 
Τα εργαστήρια της Chanel στην προσπάθειά τους να μελετήσουν τις επιπτώσεις που έχουν η σύγχρονη ζωή και το άγχος στο δέρμα, ανακάλυψαν ότι το βιολογικό μας ρολόι μπορεί να αποσυντονιστεί με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Το πως γίνεται αυτό είναι εύκολο εφόσον οι βιορυθμοί ελέγχονται από τον εγκέφαλο, ο οποίος οργανώνει και συντονίζει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια του 24ώρου. Όταν ξεφεύγουμε από το πρόγραμμά μας, τότε ο φυσικός αυτός μηχανισμός απορρυθμίζεται, πράγμα που αντανακλάται και στο πρόσωπό μας. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος με αποτέλεσμα έλλειψη ύπνου και κακή διατροφή. Το ΣΚ είναι η μόνη μας ευκαιρία για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για να αντεπεξέλθουμε στην εβδομάδα που ακολουθεί. Όμως ούτε αυτό δεν είναι αρκετό, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να επιβαρύνεται όλο και περισσότερο και μαζί με την κούραση να αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπό μας. 
Εδώ αναλαμβάνει δράση η σειρά Les Temps Essentiels για να βάλει τάξη στις διεργασίες του δέρματος ώστε η καθεμιά να πραγματοποιείται ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. 


Η σειρά αποτελείται από τρία προϊόντα, Le Jour για την ημέρα, La Nuit για τη νύχτα και Le Weekend για το ΣΚ, τα οποία όταν χρησιμοποιούνται από κοινού εξασφαλίζουν ξεκούραστη και νεανική όψη. 
Το καθένα από αυτά βασίζεται σε ένα συνδυασμό ενεργών συστατικών, τα οποία αποκαθιστούν τις λειτουργίες των κυττάρων.


Le Jour de Chanel
Το απόσταγμα γιασεμιού και το ελαφρώς απολεπιστικό σαλικυλικό οξύ δίνουν ενέργεια και λάμψη στην επιδερμίδα από τη στιγμή που ξυπνάμε. Το πρόσωπο παραμένει λείο, απαλό και φωτεινό παρά την κούραση που μπορεί να νιώθουμε μέσα στη μέρα.
La Nuit de Chanel
Εκχύλισμα από λιβάνι με καταπραϋντική δράση και υαλουρονικό οξύ με ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες ενισχύουν την κυτταρική ανανέωση τις ώρες που βρίσκεται στο αποκορύφωμά της δηλαδή μεταξύ 23:00 και 04:00. Παράλληλα οι νότες τριαντάφυλλου ηρεμούν και χαλαρώνουν την επιδερμίδα προετοιμάζοντας την για ένα ακόμα 24ωρο γεμάτο τρέξιμο και υποχρεώσεις. 
Le Weekend de Chanel
Το ροδόνερο, το γλυκολικό οξύ και το άρωμα από φρέσκα ροδοπέταλα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια καινοτόμα σύνθεση που μπορεί να εφαρμόζεται στο δέρμα το ΣΚ πρωί και βράδυ. Έτσι η επιδερμίδα δείχνει ξεκούραστη, φρέσκια και λαμπερή όπως μετά από μια επαγγελματική περιποίηση. 


Η δική μου εμπειρία:
Εκτός από τη συσκευασία τους που είναι λιτή και υπέροχη, ότι δηλαδή θα περίμενε κανείς από τη Chanel, μου αρέσουν πολύ και τα τρία προϊόντα με αποτέλεσμα να τα έχω ενσωματώσει ήδη στη ρουτίνα περιποίησης μου και να σκοπεύω να τα αγοράσω ξανά τώρα που μου τελειώνουν - τελείωσαν.
Το concept πίσω από αυτή τη σειρά είναι ότι υπάρχει κάτι για να ταιριάζει στην επιδερμίδα σου σε όλες τις φάσεις της. Η Le Jour ενεργοποιεί ξανά την επιδερμίδα, η Le Nuit εστιάζει στην ανανέωση και η Le Weekend είναι για την ανάπλαση της. Η Le Jour είναι ένα ελαφρύ και βελούδινο serum το οποίο χρησιμοποιεί το σαλικυλικό οξύ για να κάνει ελαφριά απολέπιση το πρωί. Η La Nuit είναι ένα χαλαρωτικό και ενυδατικό serum για να ανανεώνει την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τέλος το Le Weekend, έχοντας μια πιο κρεμώδη υφή, χρησιμοποιεί το γλυκολικό οξύ τόσο για να απολεπίσει όσο και για να ενυδατώσει. 


Για να είμαι ειλικρινής εγώ τα χρησιμοποιώ σαν serum και πάντα χρησιμοποιώ μετά από αυτά και την ενυδατική  μου κρέμα ώστε να έχω το μέγιστο δυνατό όφελος ενυδάτωσης που μπορώ. Την Le Weekend αρκετές φορές τη χρησιμοποιώ και μόνη της γιατί η κρεμώδης σύστασή της είναι πιο ενυδατική για εμένα.
Πιστεύω ότι είναι μια σειρά η οποία ταιριάζει τόσο σε κανονικές επιδερμίδες χωρίς ιδιαίτερα θέματα αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες ακόμα και σε αυτές με τάση ακμής λόγω των συστατικών που περιέχει (σαλικυλικό οξύ, υαλουρονικό οξύ κλπ.)
Αν και ακριβή σειρά περιποίησης, σας προτρέπω να τη δοκιμάσετε ζητώντας ένα δείγμα την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα counter της Chanel

Ραντεβού στο επόμενο post.

Φιλιά!!
Αθηνά





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©Copyright 2015 Beauty Notes by Athina | TNB